Nieuwsflash

Dank u

Geplaatst op woensdag 3 januari 2018

In naam van onze kindjes willen wij jullie danken voor jullie trouwe steun in het afgelopen jaar. Hierdoor is het mogelijk om honderden kinderen de kans te geven op een NIEUW leven!

Van Harte dank in naam van het hele Ayude-team en mag het jaar 2018 jullie veel voorspoed en geluk brengen!

Emile, Charles, Hendrik, Gilbert, Martine

Update Brazilië

Geplaatst op woensdag 3 januari 2018

In de armenwijk Chapadinha hebben de kinderen de voorbije weken een heel bijzonder kerstfeest gevierd. Chapadinha is een van de beruchtste wijken in Rio Vermelho, waar veel kinderen gebukt gaan onder huiselijk geweld en seksueel misbruik.

Oprechte dank aan alle Ayude-vrienden om deze kinderen een fantastische tijd te hebben bezorgd.

Kersthappening 2017

Geplaatst op maandag 11 december 2017

Zaterdag 16 december 2017 vindt onze jaarlijkse Kersthappening plaats ten voordele van al onze Ayude-kinderen, met als doel ook hen een fijne Kerst te bezorgen.
Iedereen kan ons komen bezoeken voor een lekkere maaltijd of een tas koffie met een pannenkoek.
Welkom vanaf 15u tot 21u in het Evangeliecentrum (Daalstraat 79 in Teralfene)!

Update Filipijnen

Geplaatst op zaterdag 1 april 2017

Sponsor Cross Road uit Nederland heeft een verantwoordelijke gestuurd naar onze projecten in Manila voor een bezoek aan BCA. Phoebe is pas terug en is dolenthousiast over de werking van de projecten. Ze is vooral getroffen door de inzet van de kinderen en de vooruitgang die ze maken op school.


Uittreksel uit een uitgebreid verslag opgesteld door Phoebe Lagerwei:

“Bezoek aan de 'Ayude' Projecten”

Het was zo bemoedigend om te zien hoe de steun van Crossroads Church Nederland via Ayude for a New Day, een groot verschil maakt in het leven van vele arme kinderen, jongeren en gezinnen in de projecten in Manila. Veel van de ondervoede kinderen die deel uitmaakten van het voedingsprogramma, zijn nu uitgegroeid tot verantwoordelijke tieners en jongeren. Sommigen van hen zijn afgestudeerd in de hogeschool en werken als jonge professionals. Het was inspirerend om de impact van onze giften te zien, hierdoor waren zij in staat om goed onderwijs te genieten en levensvaardigheden aan te leren.

Dankzij P. Carlos Ilustre en zijn vrouw Edna, P. Steve Mirpuri, konden wij de door ons gesteunde projecten bezoeken. Tijdens het bezoek hebben wij certificaten uitgedeeld aan de gesponsorde kinderen / jongeren.

Ik heb ook Philippe Van den Eynde ontmoet (Ayude België)) die daar was om een film te maken over het leven van de kinderen in de sloppen en de impact van de hulpprogramma’s Ayude for a New day.

Uit de verschillende verhalen tijdens mijn bezoek en mijn gesprekken met de medewerkers zag ik hoe zij zelf delen met anderen, niettegenstaande ze vaak zelf leven in benarde omstandigheden. Kijkend naar hun voorbeelden, voel ik me uitgedaagd om mijn hart te onderzoeken hoe ik hun principes kan toepassen in het kader van onze comfortabele levensstijl en -omstandigheden. Het heeft mij inzicht en begrip gegeven om met meer barmhartigheid te kijken naar mensen, met meer wijsheid te werk te gaan bij het uitgeven van mijn middelen, waardoor ik meer genereus kan zijn met anderen die in nood te zijn.

Met dank aan Ayude België voor het organiseren van mijn bezoek.

Phoebe.

Update Burkina Faso

Geplaatst op zaterdag 4 februari 2017

Meisjes die het slachtoffer worden van intrafamiliaal geweld…een item dat vandaag de dag nog steeds al onze aandacht verdient. Op aanraden van Artsen Zonder Grenzen helpt Ayude sinds 2004 om dergelijke meisjes een veilig onderkomen en begeleiding te bieden, zodat ze niet meer bang hoeven te zijn om naar huis te gaan. Naast voedselbedeling en de opstart van een kinderclub, helpt Ayude mee om de meisjes na hun verblijf terug te brengen naar hun families. Zowel de familie als het meisje zelf worden begeleid in dit proces.
Dank u voor jullie steun.

Update project te Brazilië

Geplaatst op donderdag 2 februari 2017

De zomervakantie is hier weer voorbij en op dit moment hebben alle leidsters van de zeven kindercentra zich teruggetrokken voor een week van bezinning, opbouw en voorbereiding voor het jaar dat weer voor hen ligt. Een jaar dat weer heel wat uitdagingen, vreugdevolle momenten, maar ook verdriet zal brengen. Vooral als je ogen en oren dagelijks zoveel ellende tegen kunnen komen ...
Op de foto het team van Rio Vermelho, de plaats waar de ernstigste gevallen van huiselijk geweld en kindermisbruik plaatsvinden. Het is hun grote wens de kinderen te tonen dat iemand om hen geeft.

Zo iemand ben JIJ als je bij de Ayude-familie behoort, bedankt!

Bedankt!

Geplaatst op maandag 19 december 2016

Gisteren hadden de sponsors van Ayude een fantastische tijd. Pralhad, de coördinator uit India, was bij ons te gast. Hij vertelde ons hoe blij de 140 kinderen zijn met de hulp die jullie allen trouw sturen. Zij lopen met een blij gezicht met hun bordje naar de voedselbedeling en ze gaan naar school i.p.v. te bedelen. Bij deze van harte dank in naam van onze kinderen!

Jaarlijkse kersthappening!

Geplaatst op zaterdag 10 december 2016

Wij nodigen iedereen graag uit op onze jaarlijkse Kersthappening!
Place to be: Evangeliecentrum Daalstraat 71, Teralfene op zaterdag 17 december tussen 15h en 22h.
U kunt er genieten van een lekkere pannekoek of een warme maaltijd. De opbrengst gaat volledig naar de projecten van Ayude, zodat ook de arme families kerstpakketjes kunnen ontvangen.
Doet u liever een kerststorting? Elke gift vanaf 40 EUR is fiscaal aftrekbaar.
Alvast bedankt voor jullie steun!

Update project India

Geplaatst op maandag 19 september 2016

Het gebouwtje dat Ayude hielp bouwen opdat de kinderen zouden kunnen eten en studeren in de schaduw, is klaar! Onze dank daarvoor!

Update project India by Pralhad Tandekar

Geplaatst op donderdag 4 augustus 2016

The session of school academic year has started in the 1st week of July. It' s good to see that all children are started going to school every day. Previously their parents, when they used to go to a different city, make a tour for 2-3 weeks along with their children. Now by the help of the Ayude team all children are going to school. It’s joy to see the transformation. Every day we give the children food. Our cooks prepares food for all 150 Children and all the Children enjoying food. We give them Rice and vegetable curry. Since long time these children were having food in open area but now we could make a construction of community center. Last we have put the roof of the community center. It will be used for Children to study, fellowship and to have food. Thank you for your generous gifts for these Children.

20 years together with Steve Mirpuri!

Geplaatst op dinsdag 13 juni 2016

A great day yesterday in the history of Ayude. More than 20 years we work together with Steve Mirpuri,our manager in the Philippines. He told us about the successes we've already made. We also had a lunch together with our sponsors. Thank you all for your support!

Ayude is door Belfius Bank verkozen tot laureaat in het kader van de wedstrijd Helping Hands

Geplaatst op maandag 30 mei 2016

Ayude is door Belfius Bank verkozen tot laureaat in het kader van de wedstrijd Helping Hands, georganiseerd Door Belfius Foundation. Ayude ontvangt voor de financiering van de studiegelden vr de school BCA in Manila de som van 5.000 Euro! Welgemeende dank vanwege het Ayude-bestuur

Ayude bracht een bezoek aan de Sint-Jan school

Geplaatst op maandag 28 maart 2016

Ayude bezocht op 17 maart de Sint-Jan school te Teralfene. De leerlingen verkochten er hun speelgoed ten voordele van onze kindjes in de Fillipijnen.

Deze actie bracht ongeveer 250 Euro op. Dank aan allen en zeker aan juf Hilde voor de organisatie!

Dankuwel!!

Geplaatst op zondag 24 januari 2016

In naam van het voltallige Ayude-team en de kinderen willen wij u danken voor uw aanhoudende steun en wensen wij iedereen een fantastisch 2016 toe! Door jullie steun zijn we er afgelopen jaar opnieuw in geslaagd om alles te volmaken wat we ons hadden voorgenomen. THANK YOU ALL !

Elke gift van 40 Euro/jaar is fiscaal aftrekbaar.

Kerstpaketten voor gezinnen in de Fillippijnen

Geplaatst op dinsdag 29 december 2015

Dankzij jullie steun hebben we een 100-tal gezinnen in de armste wijken van de Fillippijnen een Kerstpakket kunnen bezorgen met als inhoud voedsel,slippers,een t-shirt,shampoo en een tube tandpasta... Voor die mensen een echt luxegeschenk! Dankuwel!

Kersthappening op zaterdag 19 december

Geplaatst op woensdag 16 december 2015

Zaterdag 19 december vindt onze Kersthappening plaats van 15u tot 22u in Teralfene(Daalstraat 71).

Gezellig samen zijn met warme of koude dranken,diner en/of dessert...kortom een warme Kerstsfeer.
Iedereen van harte welkom!

Zet een actie op voor Ayude via Music for Life!

Geplaatst op zondag 8 november 2015

Zet tussen 23 november en Kerst een actie op voor Ayude via Music for Life en help zo mee bouwen aan de Warmste Week van het jaar voor jezelf en voor zoveel anderen..

Neem een kijkje: StuBru, De Warmste Week

Bezoek van Baljun uit de Filippijnen

Geplaatst op donderdag 3 september 2015

We hebben een prachtige tijd gehad met Baljun. Het was zo mooi dat mensen die al jaren onze projecten sponsoren de kans kregen om één van onze kinderen te zien in ons eigen land.

We hebben samen genoten van zijn getuigenis en beseffen maar al te goed dat UW hulp, hoe klein ook, voor zo'n kind de moeite waard is !

Bedankt!

Uitstapje naar het volkstuinenproject in Brazilië

Geplaatst op woensdag 22 juli 2015

Een bijzondere dag in het Kindercentrum van Materlândia (Brazilië): Onze kinderen maakten een uitstapje naar het Volkstuinenproject en beleefden er prachtige momenten te midden van allerlei groenten, planten, tuinkruiden en vruchten. De kinderen leerden hoeveel gezonder en goedkoper het is om zelf groenten te kweken. Ze leerden dat 'hoe meer kleurtjes ze verzamelen op hun bord', hoe sterker ze ervan worden.

Als hoogtepunt kreeg elk kind een klein stukje grond, waarop het zelf een aantal groenten mocht planten om verder te verzorgen tot er geoogst kan worden. Ze waren in de wolken !

Dank u wel aan allen die samen met ons investeren in de toekomst van kinderen die, zonder onze hulp, geen kansen zouden krijgen. Maak uw vrienden en familie attent op dit bijzonder werk.

Wafeltjes te koop!

Geplaatst op dinsdag 16 juni 2015

Wafeltjes te koop (met of zonder chocolade) 5 Euro/doos.
De opbrengst gaat integraal naar ons scholingsproject BCA in Manila.

Interesse ? Mail uw bestelling naar ayude4anewday@gmail.com en wij zorgen voor de levering.

Ayude was reeds aanwezig in het O.L.V.-ziekenhuis te Aalst. Wij verkochten maar liefst 300 doosjes in één dag. Dank aan alle vrijwilligers !

Baljun, een kind dat door Ayude uit de armoede is gehaald, bezoekt ons land!

Geplaatst op dinsdag 16 juni 2015

Baljun, een kind dat door Ayude uit de armoede werd gehaald (BCA-school in Manila Fllippijnen) en auditor is kunnen worden (KPMG in U.K.) zal ons land bezoeken van 27/06 tot 10/7.

Op 28/06/15 zal hij ons persoonlijk komen vertellen dat UW hulp wel degelijk een verschil maakt in het leven van een kind.

Iedereen welkom te 1890 Teralfene, Daalstraat 71 (Evangeliecentrum) om 10.00 uur.

Wie Baljun graag op bezoek heeft in zijn school, bedrijf of vereniging, geef maar een seintje!

Op 9 mei vindt een spaghetti avond plaats ten voordele van Ayude!

Geplaatst op maandag 4 mei 2015

Op 9 mei zullen tal van jongeren een spaghetti avond organiseren ten voordele van de projecten van Ayude.

Vooraf inschrijven is gewenst, contacteer ons indien je geïnteresseerd bent!

Baljun komt op bezoek!

Geplaatst op dinsdag 7 april 2015

Ayude zal dit jaar een van haar gesponsorde kinderen ontvangen. Baljun werkt en leeft in Londen als auditor.

Zijn wens is om ons een bezoek te brengen om al de sponsors persoonlijk te bedanken en te tonen wat dit betekende in zijn leven.

We houden jullie op de hoogte van de data.

Ayude is aanwezig op verschillende rommelmarkten

Geplaatst op woensdag 11 maart 2015

Ayude is aanwezig op verschillende rommelmarkten. Dit om Ayude meer bekend te maken en de opbrengst van de spulletjes wordt gebruikt voor onze projecten.

Bedankt aan alle vrijwilligers om te helpen!

Ester deed een 6-weekse stage in de Filipijnen

Geplaatst op zaterdag 7 februari 2015

Ester Vanmol (vrijwilliger van Ayude) is terug uit de Filippijnen na een 6-weekse schoolstage. Meer hierover in onze volgende nieuwsbrief!

Geef uw oude brillen een tweede leven!

Geplaatst op maandag 28 juli 2014

Geef uw oude brillen een tweede leven! Ze kunnen opnieuw gebruikt worden in ontwikkelingslanden waar Ayude for a New Day actief is

Voor meer info kunt u ons bellen op 053/68.21.50

Jaarlijkse actie! Schenk je maaltijd aan hongerige kinderen in de derde wereld

Geplaatst op vrijdag 27 juni 2014

Ayude komt terug naar buiten met een jaarlijkse actie! Dit jaar gaat onze aandacht in het bijzonder uit naar de vele hongerige kinderen in de derde wereld. We vragen ons vaak af hoe het moet voelen om dagen geen eten noch drinken te hebben. Daarom hebben wij het idee opgevat om voor dit jaar de volgende actie te organiseren: we zouden graag 200 vrijwilligers vinden die minstens 1 maaltijd per week willen overslaan en tegelijkertijd 5 euro in de Ayude-kas storten, of zo mogelijk, minstens 100 vrijwilligers die 2 maaltijden per week willen overslaan. Dit willen we doen vanaf nu tot het einde van de schoolvakantie.

Ons doel is 8000 euro te verzamelen, goed om 16000 maaltijden uit te delen tot eind 2014. Ayude steunt onder andere namelijk al jaren een kindertehuis in Sabinopolis, in de deelstaat Minas Gerais in het zuidoosten van Brazilië.

Helpt u ons helpen?

Ayude nieuwsbrief 2014

Geplaatst op dinsdag 1 april 2014

Onze nieuwsbrief van de maand maart is er! Schrijf je in via de site en ontvang zelf deze nieuwsbrief in je mailbox!

Filipijnen: hulp na doortocht Haiyan

Geplaatst op woensdag 13 november 2013

Zoals jullie allen kunnen zien in het journaal trok de vernietigende tyfoon Haiyan over de Filipijnen. Dit ging gepaard met hevige rukwinden, vloedgolven en grondverschuivingen.

Deze storm wordt een ‘super tyfoon’ genoemd met hevige regens over 33 provincies op de Filipijnen. Telecommunicatiesystemen zijn uitgevallen en het is nog moeilijk om de precieze omvang van de schade te kennen. Experten zeggen dat ongeveer 12 miljoen mensen door deze tyfoon getroffen zijn.

Zoals jullie weten hebben wij partners ter plaatse op de Filipijnen. De projecten zijn gespaard gebleven maar vele van onze kinderen hebben familieleden die getroffen zijn, sommige weten nog niet of ze nog in leven zijn. Binnen 2 dagen vertrekt het eerste team van onze coördinators en jongeren (uit de projecten) naar de getroffen gebieden. Zij zullen voorzien in kleding, medicatie, rijst en drinkwater.

Wilt u ons daarbij helpen?

Volg ons op sociale media voor de laatste updates, acties, video's en foto's!
Youtube
Fotoalbum