Onze doelgebieden

Helpen van straat-en weeskinderen en de gezinnen waartoe zij behoren

Ayude engageert zich om zoveel mogelijk straatkinderen een hoopvolle toekomst te bieden. Wij trachten de armoede en de erbarmelijke levensomstandigheden van de kinderen en de families te verbeteren door zorg­ en hulpverlening op volgende wijze:

Gezondheidszorg
Algemene medische zorgen, behandeling van tuberculose, tandverzorging, hygiëne- en gezondheidsvoorlichting voor de kinderen en hun ouders.

Voedselbedelingen
Regelmatige voedselbedelingen voor ondervoede kinderen ( 1ste, 2de of 3de graad)

Onderwijs
Wij geloven dat scholing de sleutel is om de spiraal van de vicieuze armoedecirkel te doorbreken. Daarom stellen wij bij al onze partnerorganisaties het onderricht centraal. Bijzondere aandacht gaat hierbij naar meisjes die in bepaalde samenlevingen nog steeds geen recht hebben op onderwijs.

Verder worden de kinderen de belangrijkste waarden van het leven bijgebracht door middel van regelmatige activiteiten en organisaties van evenementen (vaak op zaterdag) te vergelijken met de jeugdbewegingen van bij ons ( Scouts, Chiro enz.).Bij deze gelegenheden wordt de kinderen en tieners geleerd verantwoordelijk met elkaar om te gaan en hoe ze kunnen bijdragen tot de ontwikkeling van hun gemeenschappen.

Verder is er ook scholing in het Engels voor de laaggeschoolde ouders, studiebegeleiding voor de kinderen, onderwijs in hygiëne en voedselveiligheidsvoorschriften, cursussen snit en naad, dans­ en zang.

<< Ga terug

Volg ons op sociale media voor de laatste updates, acties, video's en foto's!
Youtube
Fotoalbum